maandag 3 december 2012

Pizza


Mmm, heb je ook zin in een pizza? Een krokante bodem met heerlijke topping?! #watertanden.
Lees snel verder voor mijn delicious pizza <3

Het deeg
750 gram bloem
100 gram fijne griesmeel
1 eetlepel gedroogde gist
1 eetlepel gesmolten boter
1 ei
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
warm water
Doe alle ingredienten in de deegkom. Voeg hier 250 gram water aan toe.
Begin rustig het deeg te knede
n met je hand.
Doe er steeds meer water bij tot je een (beetje plakkerige) bal kunt maken van het deeg.
Blijf het deeg 2 minuten goed kneden.
Het deeg mag niet teveel meel bevatten en ook niet te plakkerig zijn.
Je moet het een beetje aanvoelen.
Leg vervolgens een schone theedoek over de kom heen en doe er een plasticzak om.
Laat het deeg minimaal een half uur tot één uur rijzen op kamertempratuur. 
   
Pizza bedekken
Ondertussen is het deeg gerezen. Ik verdeel het deeg in 4 delen.

Druk het deeg plat en doe hem in de ovenschaal. Prik met een vork overal gaatjes.
Doe de bodem voor maximaal 5 minuten in een voorverwarmde oven.
Hij mag niet bruin worden!
Haal het vervolgens uit de oven en begin met de tomatensaus, kaas. Vervolgens doe ik de vis erop.
En dan de groenten. Een beetje zout en peper naar smaak erop strooien.
En niet te vergeten de pizzakruiden!!
Zoveel kaas erop strooien als je zelf wilt en gooi hem in de oven.
Als het deeg aan de onderkant en zijkanten lichtbruin is, dan is die klaar!!


 Bismillah :)



2 opmerkingen:

  1. Ziet er erg lekker uit! Ga zo door met je blog en insha'allah zul je er veel plezier en vreugde uithalen! X

    BeantwoordenVerwijderen