maandag 3 december 2012

Vis loempia's

Loempia's op de markt. Loempia's bij de chinees. Loempia's in de supermarkt.
En nu ook loempia's in je keuken!
Lees snel verder :)
 


Visloempia’s (foto's zijn niet helemaal duidelijk, hoop dat door de tekst het te begrijpen is)

1. Bereid van te voren altijd alles netjes voor, dat scheelt veel tijd en heb je alles ook op orde. Leg het volgende klaar:
- Kruiden: viskruiden (AH), zout, peper, komijn, kerriepoeder, beetje sambal naar smaak
- Klein zakje mihoen van de toko, tegenwoordig ook te koop bij de AH XL
...

- Gepelde garnalen (Euroshopper)
- Pangafilet
- Chinese groentemix
- Loempiavellen van de toko, tegenwoordig ook te koop bij de AH XL
De loempiavellen haal je 2 uur van te voren uit de vriezer. Vervolgens haal je ze uit de verpakking. Bevochtig een theedoek en wikkel hierin de stapel loempiavellen. Leg dit alvast klaar op de tafel.

2. Ik kies er zelf voor om de groente apart en de vis apart te bakken. Hiermee behoud je de smaak van de vis en proef je ook echt vis in de loempia.
Bak de groente mixen in een pan met de boven genoemde kruiden. Doe dit naar eigen smaak. Tip: proef tussendoor of je de juiste smaak hebt. Ik ben meer van het zout en pittige, dus gebruik ik hier meer van. Vergeet niet dat in de viskruiden van AH al zout zit!!
Snij de pangafilet in kleine stukjes en snijd de garnalen door midden en bak deze samen in een andere pan. Breng ze tot smaak met alleen de viskruiden.
Ondertussen doe je de mihoen in een kom en giet hier heet water overheen. Nadat de mihoen gaar is, knip je de mihoen tot kleine sliertjes.
Als de groente, vis en mihoen gaar is, laat je ze allemaal lekken. Er mag niet veel vocht/olie zitten in de vulling, zodat de loempia’s niet kapot gaan tijdens het bakken.

3. Meng alles bij elkaar in een grote kom en laat het vervolgens afkoelen. Leg vervolgens de loempiavellen klaar. Doe in een kommetje water en een klein beetje meel voor het beplakken van de loempia’s.

4. Leg een loempiavel met de hoek naar je toe op tafel. Leg een theelepel vulling in de hoek van de vel.

5. Rol de hoek strak naar voren tot je de vulling bedekt hebt. Zie foto (oefen hiermee)

6. Klap de hoeken van rechts en links naar het midden.

7. Rol hem nu strak naar voren. Bevochtig de hoek een klein beetje met het meelpapje en rol hem helemaal door.

8. Ik leg de loempia’s op een bord en bestrooi ze nog met meel zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.

9. Bak ze in zonnebloemolie en serveer ze gelijk met chilisaus. Ik vind het lekker om ze ook te serveren met een frisse aardappelsalade of Griekse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten